יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

מתכונים לבנים קלים זולים ו...טעימים

1. מרקים לבנים - אידוי בצל בכף שמן, להוסיף פטריות ( שימורים או חי ) קישוא, שורש, קולורבי , קרטון חלב 1%, שמנת 10% ומים.
לתבל באבקת מרק עוף ובצל, מלח, פלפל. לבשל את הירקות בחתיכות גדולות ובסוף הבישול לטחון עם בלנדר יד.
ניתן להחליף את הפטריות בברוקולי או בכרובית או בחצילים.  כן חצילים.   נסו ותיווכחו.   כ- 1.5 נק' למנה.
הצעת הגשה: עלה ירק לקישוט או שקדי מרק או קרוטונים.
2. פשטידות - עקרון ה- 2 ביצים, 2 כפות שמן, 2 כפות קמח.  להוסיף כל ירק ( קישואים, כרובית, ברוקולי, תירס, כרוב... )  וכל גבינה , קוטג', שלי, בולגרית, חלב. 
לתבל ולהוסיף שום כתוש.   כ- 1/2 נק' לחתיכה.
3. קיש פטריות - לאפות הבצק עד שישחים: 100 ג' מחמאה, 2 כוסות קמח, כפית מלח, ביצה וכף מים.          כ- 1.5  נק' לחתיכה.
כשהבצק השחים לשפוך מעל: בצלים קצוצים מטוגנים ופטריות, 2 כפות קמח, חצי כוס חלב, שלי, 3 ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט.  לשפוך מעל ולאפות.
4. כרובית בתנור - לרכך את הכרובית במיקרו , בקערת מים למס' דקות.
להכין רוטב ממיונז 5%, מעט חלב, גבינה, שלי, אבקת מרק ופרורי לחם.
לכסות בניר כסף ולאפות.  להסיר את הניר בסוף למס' דקות, להשחמה קלה.   כ- 1/2 נק' למנה.
5. כדורי גבינה - כ-200 גרם מכל גבינה, לבנה, מלוחה, צהובה, קוטג', שלי.    200 גרם מחמאה.
כ-2 כוסות קמח תופח.  ללוש לבצק רך וגמיש. ניתן להוסיף קמח בעת הצורך שלא יהיה דביק.
אפשר לגוון בטבעות זיתים וליצור כדורים. להניחם על ניר אפיה משומן בתרסיס על תבניות תנור גדולות.
לא לאפות יותר מידי שלא יתייבש ויתקשה יתר על המידה.    כ-1.5 - 2 נק' לכדור.
6. פטריות מוקרמות בתנור - להניח פטריות חיות על ניר אפיה משומן בתרסיס.
לשפוך מעל רוטב: ביצה טרופה, מעט חלב או שלי או גבינה לבנה, אבקת מרק, חתיכות גבינה צהובה 9%.  לאפות עם ניר כסף. להסיר בסוף. כ-1/2 נק'.
7. חצילים עם יוגורט - חוצים חצילים לאורכם. מרססים בתרסיס שמן. ממליחים ואופים. לאחר הקירור שופכים את הרוטב: שום כתוש, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמיר קצוץ.
מעל לשפוך את היוגורט. ניתן להקרים בתנור.  כ-1/4 נק' למנה.
8.לביבות גבינה וירקות -  2גזרים מגורדים, 2 תפו"א מגורדים, 2 קישואים מגורדים ,3 ביצים, 4 כפות קמח, 1גביע גבינה או קוטג', מלח, פלפל, שום כתוש ואבקת מרק.
לערבב, ליצור קציצות ולטגן בשני הצדדים.    כ-1/2 נק' ללביבה.
9. עוגת גבינה עם תפוחים - כף שמן, כוס כמו סוכר, 4 ביצים, 2 גבינה 1/2%, 1 גיל, רום, וניל, כף שקדים גרוסים, 4 כפות קורנפלור, 6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים.
ממיסים במיקרו את התפוחים, כף שמן ו-2 כפות סוכר - כ- 5 דק'.
מקציפים חלבונים + 3 כפות סוכר. לערבב חלמונים, גבינות, גיל, קורנפלור וסוכר ולהוסיף לקצף.
לצקת בשכבות לתבנית משומנת: תפוחים, שקדים ותערובת גבינות.  לאפות כ-45 דק' בחום בינוני.  כ- 1.5 - 2 נק' למנה.
10 עוגת גבינה ללא אפיה - 4 ביצים, כוס כמו סוכר, 1 ג'לטין, 1/2 כוס מים חמים, שמנת מתוקה, 2 סוכר וניל, 2 גבינות 3%, ביסקויטים לריפוד.
לסדר בתבנית פיירקס ביסקוויטים טבולים בחלב, נס קפה, רום ווניל.
להקציף חלבונים+1/2 כוס סוכר. לערבב חלמונים +גבינה + 1/2 כוס סוכר.
לערבב שקית ג'לטין בחצי כוס מים חמים , לא רותחים, ובוחשים ללא גושים. לשפוך לעיסת הגבינה ולערבב עם החלבונים המוקצפים.
להקציף שמנת מתוקה +2 סוכר וניל ולהוסיף לתערובת.      לשפוך מעל הביסקוויטים.   כ- 2.5 - 3 נק' למנה.
להקשות במקרר לפני ההגשה.   אפשר להכין ג'לי ולשפוך מעל  או מחית אוכמניות עם חצי שקית ג'לטין ורבע כוס מים רותחים.  לשפוך מעל בעדינות.


חשוב לציין כי חישוב הנק' הינו הערכה בלבד. תלוי בגודל התבנית ובגודל המנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה