1. שקשוקה - כף שמן, לקצוץ ולאדות בצל, פלפלים ועגבניות + רסק עגבניות ותבלינים. לבשל כחצי שעה ולהוסיף הביצים. לכסות ולבשל עוד מס' דקות.
2. מרק עגבניות - כף שמן, שום כתוש, עגבניות מרוסקות, מיץ עגבניות, רסק עגבניות, טבעות גזר , מים ותבלינים. מלח, פלפל, א.מרק, פפריקה, קורט סוכר.
לבשל עד שמתרכך. להוסיף חופן אורז ולבשל עד שמוכן.
3. חצילים ברוטב עגבניות - כף שמן, טבעות בצל, רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל, א.מרק, סוכר. כשרותח להוסיף טבעות חצילים ( מקולפים ) ולבשל.
4. מטבוחת חצילים - אותו הדבר - רק לקצוץ בצל, פלפלים, עגבניות, חצילים ( לא חובה ) ולהוסיף הרוטב.
5. עוף בפלפלים - כף שמן, טבעות בצל, פלפלים קצוצים , מלח, פלפל, פפריקה - לאדות ולערבב עד שמתרכך. להוסיף את נתחי העוף ( ללא עור ) ולטגן קלות.
לכסות ולבשל. להוסיף מעט מים לפי הצורך. כשרותח להוסיף א.מרק עוף וגריל עוף. לבשל עד שמקבל צבע ומתרכך.
6. כרוב מאודה - כף שמן, טבעות בצל, טבעות גזר, עגבניות מרוסקות ( לא חובה ) , מלח, פלפל, פפריקה ולאדות.
להוסיף רצועות כרוב שלם לאידוי. . בעת הבישול הכמות מצטמקת. להוסיף מים, להרתיח ולתבל בא.מרק עוף.
לכסות ולבשל. אפשר לגוון עם חתיכות נקניקיות או קבנוס ( לא הרבה ) לקבלת טעם מעושן ואז להכניס לתנור לכמה דקות להשחמה .
7. שעועית לבנה ברוטב אדום + כדורי בשר - אפשר להשרות שעועית יבשה, אפשר לבשל סנפרוסט ואפשר שעועית מקופ' שימורים.
את הרוטב האדום להכין כמו בחצילים. כשרותח והשעועית מוכנה - לזרוק פנימה בעדינות כדורי בשר קטנים. לכסות ולבשל.
8. עוף בנס קפה - כף שמן, שום כתוש, לטגן את נתחי העוף. להרתיח את הרוטב: כף אבקת נס קפה, 2 כפות סויה, כף שמן, כף חומץ, 2 כפות סוכר,
רסק עגבניות בינוני, מים רותחים. לשפוך מעל העוף ולבשל. אפשר להוסיף תפו"א. אפשר גם בתנור.
9. עוף בריבת תות, דובדבנים, שזיפים או משמש ( לייט כמובן ) - לפזר בתבנית משומנת קלות טבעות בצל.
למרוח על העוף: 2 כפות מיונז דל, 2 כפות קטשופ, 2 כפות ריבה. לאפות מכוסה ולבסוף להשחים מעט. להיזהר שלא יתייבש.
10. מוס טונה - לערבב בבלנדר: 2 טונה, 1 שמנת חמוצה, כף קטשופ, 3 כפות מיונז דל, מיץ מחצי לימון, בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל.
להמיס שקית ג'לטין ב-1/4 כוס מים רותחים ולהוסיף לבלילה. למזוג לקערה דקורטיבית וישר לפריזר לרבע שעה. אח"כ למקרר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה