יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

מרק עגבניות ועוד כמה מאכלים אדומים

1.  שקשוקה - כף שמן, לקצוץ ולאדות בצל, פלפלים ועגבניות  + רסק עגבניות ותבלינים.  לבשל כחצי שעה ולהוסיף הביצים.  לכסות ולבשל עוד מס' דקות.

2. מרק עגבניות - כף שמן, שום כתוש,  עגבניות מרוסקות, מיץ עגבניות, רסק עגבניות, טבעות גזר  , מים ותבלינים.  מלח, פלפל, א.מרק, פפריקה, קורט סוכר.
                      לבשל עד שמתרכך. להוסיף חופן אורז ולבשל עד שמוכן.

3. חצילים ברוטב עגבניות - כף שמן, טבעות בצל, רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל, א.מרק, סוכר. כשרותח להוסיף טבעות חצילים ( מקולפים ) ולבשל.

4.  מטבוחת חצילים - אותו הדבר - רק לקצוץ בצל, פלפלים, עגבניות, חצילים ( לא חובה ) ולהוסיף הרוטב.

5. עוף בפלפלים  - כף שמן, טבעות בצל, פלפלים קצוצים , מלח, פלפל, פפריקה - לאדות ולערבב עד שמתרכך. להוסיף את נתחי העוף ( ללא עור ) ולטגן קלות.
                       לכסות ולבשל.  להוסיף מעט מים לפי הצורך.  כשרותח להוסיף א.מרק עוף וגריל עוף.  לבשל עד שמקבל צבע ומתרכך.

6.  כרוב מאודה - כף שמן, טבעות בצל, טבעות גזר, עגבניות מרוסקות ( לא חובה ) , מלח, פלפל, פפריקה ולאדות.
                      להוסיף  רצועות כרוב שלם לאידוי.  . בעת הבישול הכמות מצטמקת.  להוסיף מים, להרתיח ולתבל בא.מרק עוף.
                       לכסות ולבשל.  אפשר לגוון עם חתיכות נקניקיות או קבנוס ( לא הרבה ) לקבלת טעם מעושן  ואז להכניס לתנור לכמה דקות להשחמה .

7. שעועית לבנה ברוטב אדום + כדורי בשר  - אפשר להשרות שעועית יבשה, אפשר לבשל סנפרוסט ואפשר שעועית מקופ' שימורים.
                       את הרוטב האדום להכין כמו בחצילים. כשרותח והשעועית מוכנה - לזרוק פנימה בעדינות כדורי בשר קטנים.  לכסות ולבשל.

8.  עוף בנס קפה - כף שמן, שום כתוש, לטגן את נתחי העוף.  להרתיח את הרוטב: כף אבקת נס קפה, 2 כפות סויה, כף שמן, כף חומץ, 2 כפות סוכר,
                        רסק עגבניות בינוני, מים רותחים.  לשפוך מעל העוף ולבשל.  אפשר להוסיף תפו"א.   אפשר גם בתנור.

9.  עוף בריבת תות, דובדבנים, שזיפים או משמש ( לייט כמובן ) -  לפזר בתבנית משומנת קלות טבעות בצל.
                        למרוח על העוף: 2 כפות מיונז דל, 2 כפות קטשופ, 2 כפות ריבה.   לאפות מכוסה ולבסוף להשחים מעט. להיזהר שלא יתייבש.

10מוס טונה - לערבב בבלנדר: 2 טונה, 1 שמנת חמוצה, כף קטשופ, 3 כפות מיונז דל, מיץ מחצי לימון, בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל.
                     להמיס שקית ג'לטין ב-1/4 כוס מים רותחים ולהוסיף לבלילה.  למזוג לקערה דקורטיבית וישר לפריזר לרבע שעה. אח"כ למקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה