לפירה:
6 תפו"א גדולים
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
כף שמן זית
לבשר:
750 גרם בשר טחון של בקר+עוף+כבש (או שילוב אחר שאתם אוהבים)
כפית שמן
בצל גדול קצוץ לקוביות
30 ג' צנוברים (לא חובה)
תבלינים: מלח, פלפל, סומק, בהרט, כמון, כורכום, גריל עוף, קינמון (בערך כפית מכל תבלין, לערבב יחד בצלחת ואז לשים בבישול הבשר)
שום כתוש לפי הטעם
בין השכבות - 2 כפות קטשופ
מרתיחים תפוחי אדמה עד שהם רכים, מועכים לפירה, מוסיפים את שאר החומרים ותבלינים ושמים בצד.
במחבת גדולה שטוחה שמים שמן, מטגנים/מאדים בצל (מוסיפים מים קצת לאורך ההזהבה) , מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים על אש נמוכה עם כף עד שהבשר משחים קצת והופך פירורים פירורים ומוסיפים מעט מים שימשיך להתבשל אבל שלא יתייבש . מוסיפים את התבלינים והצנוברים, בוחשים מעט ומורידים מהאש.
הכנת הפשטידה: מרססים תבנית ושמים 1/3 מהפירה כשכבה תחתונה
מעל מפזרים את הבשר. מורחים מעל את הקטשופ ומפזרים מעל את יתרת הפירה. מי שרוצה יכול לעשות ציורים עם מזלג .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה