יום שישי, 28 בדצמבר 2012

פשטידת רועים בסגנון בדואי, 10 מנות, 9 נק' למנה

לפירה:

6 תפו"א גדולים

2 ביצים

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל

כף שמן זית

 

לבשר:

750 גרם בשר טחון של בקר+עוף+כבש (או שילוב אחר שאתם אוהבים)

כפית שמן

בצל גדול קצוץ לקוביות

30 ג' צנוברים (לא חובה)

תבלינים: מלח, פלפל, סומק, בהרט, כמון, כורכום, גריל עוף, קינמון (בערך כפית מכל תבלין, לערבב יחד בצלחת ואז לשים בבישול הבשר)

שום כתוש לפי הטעם

 

בין השכבות - 2 כפות קטשופ

 

מרתיחים תפוחי אדמה עד שהם רכים, מועכים לפירה, מוסיפים את שאר החומרים ותבלינים ושמים בצד.

במחבת גדולה שטוחה שמים שמן, מטגנים/מאדים בצל (מוסיפים מים קצת לאורך ההזהבה) , מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים על אש נמוכה עם כף עד שהבשר משחים קצת והופך פירורים פירורים ומוסיפים מעט מים שימשיך להתבשל  אבל שלא יתייבש . מוסיפים את התבלינים והצנוברים, בוחשים מעט ומורידים מהאש.

 

הכנת הפשטידה: מרססים תבנית ושמים 1/3 מהפירה כשכבה תחתונה

מעל מפזרים את הבשר. מורחים מעל את הקטשופ ומפזרים מעל את יתרת הפירה. מי שרוצה יכול לעשות ציורים עם מזלג .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה