יום שישי, 28 בדצמבר 2012

קציצות עדשים כתומות אפויות, 1.2 נק' לכל 2 קציצות

2 כוסות עדשים כתומות לשטוף ולהשרות כשעה

בצל בינוני קצוץ לקוביות + כפית שמן

בצל גדול מגורר

2 גזרים קלופים ומגוררים

2 קישואים מגוררים

2 ביצים

כורכום, כמון, מלח, פלפל

כפית שום כתוש

4 כפות קוואקר אינסטנט

3 כפות פרורי לחם

כף שמן זית

 

במחבת מאדים את הבצל הבינוני ומוסיפים עדשים. מכסים את כל העדשים במים ומרתיחים. מסננים את העדשים ושמים בקערה שיתקררו. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

יוצרים קציצות בינוניות בעזרת ידיים רטובות  (אחרת הן מתפרקות) בתבנית גדולה על נייר אפייה

ושמים בתנור של 180 מעלות ל- 20 דקות כל צד. אם זה לא נפרד מנייר האפייה, לשים עוד 5 דקות בתנור.

מהכמות הזו יוצאות בערך 50 קציצות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה