1. אצבעות שומר - מנקים השומרים וחותכים באמצע - כמו ידיים. שמים על ניר אפיה ושופכים מעל רוטב: מיץ מלימון סחוט, שום כתוש, מלח, שפע פטרוזיליה קצוצה ומעט מים.
אופים ב- 180מעלות לא מכוסה ואח"כ עם ניר כסף - כשעה אפייה. 0 נק'.
אופים ב- 180מעלות לא מכוסה ואח"כ עם ניר כסף - כשעה אפייה. 0 נק'.
2. שוקיים עוף בזעתר על מצע עלי סלרי - לרפד תבנית בגבעולי סלרי. להניח מעל שוקי עוף שתובלו בכף זעתר, 2 כפות פפריקה, כפית כמון וקורט מלח.
לכסות בניר כסף ולאפות כשעה. מורידים את ניר האפיה ואופים עוד רבע שעה להשחמה. 2 נק' לשוק.
לכסות בניר כסף ולאפות כשעה. מורידים את ניר האפיה ואופים עוד רבע שעה להשחמה. 2 נק' לשוק.
3. סלט קישואים - להרתיח קלות 5 קישואים ירוקים, לרסק בפומפיה גסה, לסחוט ולהעביר לקערה. לגרד על הפומפיה 2 ביצים קשות.
להוסיף מלח, פלפל, 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ ו-2 כפות מיונז 5%. לערבב. לסדר בצלחת ולעטר בעיגולי עגבניות וצנוניות. 4 נק' כל הסלט.
להוסיף מלח, פלפל, 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ ו-2 כפות מיונז 5%. לערבב. לסדר בצלחת ולעטר בעיגולי עגבניות וצנוניות. 4 נק' כל הסלט.
4. סלט כרוב ואפונה עדינה - קוצצים דק ראש כרוב ו-3 גבעולי בצל ירוק. להוסיף 3 כוסות אפונה עדינה.
לתבל בחצי כוס חומץ, מלח, כף דבש, 2 כפיות שמן זית ושתי כפות שומשום. 8 נק' לכל הסלט.
לתבל בחצי כוס חומץ, מלח, כף דבש, 2 כפיות שמן זית ושתי כפות שומשום. 8 נק' לכל הסלט.
5. קישואים מבושלים בלימון - לאדות בצל קצוץ בכף שמן. להוסיף קוביות קישואים ופטרוזיליה קצוצה. לתבל באבקת מרק, פלפל, מלח ולימון. להוסיף מעט מים ולבשל.
להגיש חם. 0 נק'.
6. פשטידת ברוקולי - פרחי ברוקולי שרוככו מעט במים ומלח במיקרוגל. לסנן ולהוסיף לקערה 2 ביצים, 2 כפות קמח, גבינה 0.5% , או קוטג' או שלי ...., שום כתוש.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל. אפשר לפזר מעל קצת פרורי לחם ולאפות. 10 נק' לכל הפשטידה.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל. אפשר לפזר מעל קצת פרורי לחם ולאפות. 10 נק' לכל הפשטידה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה