יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

מתכונים ירוקים

1. אצבעות שומרמנקים השומרים וחותכים באמצע - כמו ידיים. שמים על ניר אפיה ושופכים מעל רוטב: מיץ מלימון סחוט, שום כתוש, מלח, שפע פטרוזיליה קצוצה ומעט מים.
אופים ב- 180מעלות לא מכוסה ואח"כ עם ניר כסף - כשעה אפייה.   0 נק'.

2. שוקיים עוף בזעתר על מצע עלי סלרי - לרפד תבנית בגבעולי סלרי.  להניח מעל שוקי עוף שתובלו בכף זעתר, 2 כפות פפריקה, כפית כמון וקורט מלח. 
לכסות בניר כסף ולאפות כשעה. מורידים את ניר האפיה ואופים עוד רבע שעה להשחמה.  2 נק' לשוק.

3. סלט קישואים - להרתיח קלות 5 קישואים ירוקים, לרסק בפומפיה גסה, לסחוט ולהעביר לקערה. לגרד על הפומפיה 2 ביצים קשות. 
להוסיף מלח, פלפל, 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ ו-2 כפות מיונז 5%. לערבב. לסדר בצלחת ולעטר בעיגולי עגבניות וצנוניות.  4 נק' כל הסלט.

4. סלט כרוב ואפונה עדינה - קוצצים דק ראש כרוב ו-3 גבעולי בצל ירוק. להוסיף 3 כוסות אפונה עדינה.
לתבל בחצי כוס חומץ, מלח, כף דבש, 2 כפיות שמן זית ושתי כפות שומשום.  8   נק' לכל הסלט.            
        
5. קישואים מבושלים בלימון - לאדות בצל קצוץ בכף שמן. להוסיף קוביות קישואים ופטרוזיליה קצוצה. לתבל באבקת מרק, פלפל, מלח ולימון. להוסיף מעט מים ולבשל. 
להגיש חם.     0 נק'.

6. פשטידת ברוקוליפרחי ברוקולי שרוככו מעט במים ומלח במיקרוגל.  לסנן ולהוסיף לקערה 2 ביצים, 2 כפות קמח, גבינה 0.5% , או קוטג' או שלי ...., שום כתוש.
לתבל באבקת מרק, מלח ופלפל. אפשר לפזר מעל קצת פרורי לחם ולאפות.    10 נק' לכל הפשטידה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה