יום חמישי, 6 בדצמבר 2012

‏לביבות תפוחי אדמה, 10 ‏לביבות, 1.5 נק' ליחידה

חומרים:

‏> 500 ‏גרם תפוחי אדמה > 1 ‏בצל קטן קצוץ > 2 ‏כפות קמח תופח > 1 ‏ביצה  +  3‏חלבונים > מלח ופלפל > תרסיס שמן

‏הוראות הכנה:

‏מקלפים ומגרדים דק את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצים, ומתבלים במלח ובפלפל. ממלאים כף גדולה מהתערובת ומניחים על נייר אפייה משומן בתרסיס שמן חוזרים על הפעולה ואופים בתנור בחום של 180 ‏מעלות כעשר דקות מכל צד. ניתן גם לצקת למחבת חם ומשומן בתרסיס שמן, מנמיכים את האש ומטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות (אם יש צורך מרססים שוב בתרסיס שמן), מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד.

‏הצעת הגשה: אפשר להגיש את הלביבות עם כף רסק תפוחי עץ, כף שמנת חמוצה או יוגורט. ערכה של התוספת, 1‏ נקודה פלוס למנה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה