יום רביעי, 5 בדצמבר 2012

עוגת שושנים ללא ... שמרים, ביצים, סוכר ושמן ...

הרי אין ריח טוב יותר מריח מאפה שמרים טרי - כדי לשדר חמימות וביתיות.    

אחד החסרונות הגדולים שיש לבצק כזה ( חוץ מזה שמי שמתחיל לא מפסיק ) , הוא זמן ההכנה הממושך שהוא דורש.
וברוב הזמן הזה לא צריך לעשות כלום - אלא רק לחכות ולחכות ולחכות שהוא יתפח.
אין ספק שזה לא מאפה שבא לספק צרכים מידיים ואפייה שלו דורשת לפחות 3 שעות מרגע שהתחלנו עד הרגע שנגסנו.

אז מה עושים???  בשביל זה יש חיקויים.
והפעם זה חיקוי מעולה שנותן פייט רציני למקור.
בבסיס הבצק ה"כמו שמרים" שלנו עומדת  "גבינת הקוטג' עם הבית".
אני הסתפקתי ב- 3%.

אף אחד לא ינחש שיש בעוגה הזאת קוטג'.    

ניתן להוסיף לבצק המתקבל מליות קלאסיות כמו קנמון ואגוזים, ריבה לייט וקוקוס, שוקולד וכ"ו,
ודווקא מלית התפוזים - משגעת והולמת את מזג האויר החורפי,  הפוקד אותנו כרגע.

בשלב זיגוג הסירופ - הריחות בבית מעלפים.
צריך להתאפק רק עוד קצת עד שהמאפה יצטנן מעט.
בכל אופן - אין התפחות ואין המתנה ארוכה והסיפוק הוא ממש מיידי.
כדאי לרדד את הבצק הרבה על משטח מקומח ולעשות את השושנים דקות כדי שלא יהיה עמוס בבצק ודומה לעוגת חנק.
מנסיון, ממליצה לעשות בתבנית גדולה יותר ואפילו מרובעת.

בינתיים מכינים תה חם עם הרבה נענע.  חולצים נעליים ומחליפים אותם בנעלי בית.
אם יש גשם בחוץ זה בכלל מושלם - ואז יושבים ומתענגים.

תמונה מוטבעת 1

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה