יום חמישי, 6 בדצמבר 2012

מרק חומוס ועוף מרוקאי, 8 ‏מנות, 5 נק' ‏למנה

חומרים:  240 ‏גרם גרגירי חומוס > 1 ‏ קישוא גדול >  2 ‏גזרים > 1 ‏ שורש סלרי > 1 ‏ לפת בינונית > 250 ‏ גרם דלעת > 8 ‏ חלקי עוף שונים נקיים משומן כמו :

‏גרונות, שוקיים,  גבים > 1 ‏ בצל גדול > 1 ‏ תפוח אדמה > 2 ‏ כפות רסק עגבניות > 10 ‏ כוסות מרק צח > פפריקה מתוקה > פפריקה חריפה > מלח, פלפל שחור (לפי הטעם)

‏הוראות הכנה: משרים את החומוס במים למשך הלילה. למחרת מסננים ממי ההשריה. אפשר להסיר מהחומוס את הקליפה החיצונית. חותכים את כל הירקות לקוביות או פרוסות דקות. שמים בסיר גדול יחד עם החומוס והעוף. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים, המרק הצח ומביאים לרתיחה.

‏מבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס מתרכך והסרק מסמיך. מגישים חם, עם פטרוזיליה למעלה.

‏הערה: רצוי לבשל את המרק יום קודם, כדי שניתן יהיה להסיר ממנו את כל שומן שנקרש למעלה.

‏אם אוכלים גם מהעוף וגם מהחומוס, המנה החלבונית גדולה יותר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה