יום חמישי, 6 בדצמבר 2012

‏לביבות גבינה, 10 ‏לביבות, 4 נק' ‏ליחידה

חומרים:
‏> 1/2 ‏ק"ג גבינת "טוב טעם" 3% ‏שומן > ביצה ועוד שלושה חלבונים
‏> 1/2 ‏כוס קמח תופח >  50 ‏גרם חמאה > 3 ‏כפות סוכר > כפית תמצית וניל > 1/2 ‏כפית מלח
‏הוראות הכנה:
‏משאירים את הגבינה במסננת רשת כ- 20 ‏ דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, קמח, מלח, סוכר ותמצית וניל ומערבבים (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט מים). ממיסים את החמאה במחבת גדולה ושטוחה ומטגנים לביבות שטוחות, עד שהן מזהיבות. הופכים ומטגנים גם את צידן השני. מגישים חם. אפשר גם להוסיף כף צימוקים.
‏אפשר להגיש עם ריבה ללא תוספת סוכר, כף שמנת חמוצה 9% ‏ שומן או כף מחית פרי. ערכה של התוספת1 ‏ נקודה פלוס למנה.
‏הצעת הגשה: לצד הלביבות הכינו מגש צבעוני ויפה של ירקות חתוכים או סלט עם מטבל (בבלנדר ערבבו דלעת או גזר או סלק או צמחי תבלין יחד עם שום, לימון ומים).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה