יום שישי, 8 בפברואר 2013

כרובית שלמה בתנור עם טחינה (8-10 נק' לכרובית גדולה)

הכרובית

-          מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית (250) בתכנית גריל – גוף חימום חשוף
-          מרתיחים כרובית שלמה במים עם מלח - כמו פסטה, למשך 8-10 דקות כאשר התפרחת למטה
-          לפני שמתקרר, מורחים בשמן זית עם מברשת (אפשר גם ספריי שמן, אבל צריך יחסית הרבה)
-          מפזרים מעט מלח גס מעל (אם שמים יותר מדי, זה הופך לבלתי אכיל)
-          מכניסים לתנור (תפרחת לכיוון מעלה) ל 30 דקות בערך, עד שהחלק העליון שחום ויפה
-          יוצקים את הטחינה (כ 5 כפות) מעל ומגישים

הטחינה

עבור טחינה לימונית ושווה, כדאי לפעול בדיוק לפי ההוראות
-          בקערה מערבבים:
  • חצי כוס מים (טוענים שצריך מים קרים, לי זה נשמע בולשיט)
  • רבע כוס מיץ לימון משומר
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית מלח לימון
  • רבע כפית שום כתוש קפוא

-          מערבבים הכול – לפני ששמים טחינה גולמית, עד שמקבלים תמיסה יחסית אחידה
-          מוסיפים כוס טחינה גולמית (לא משנה איזה) ומערבבים לאט, בסוף הכול מתאחד לטחינה לימונית ומהממת
-          הטחינה שמתקבלת היא יחסית סמיכה, ניתן להוסיף מים או לימון לדילול – תלוי מה מעדיפים

עיקר הנקודות מגיעות מהשמן, לכן רצוי למדוד לפני שמורחים את הכרובית. לגבי הטחינה, ניתן לשים כמה שרוצים במקום על הכרובית.